Su kiekvienais naujais metais atsinaujina noras prasmingai keistis, rasti dalykų, kurie kelia džiaugsmą ir kviečia tvarką po šventinio chaoso. Tiems, kurie nori susiaurinti savo dėmesį į virtuvę, apsvarstykite suskirstymo galią. Nuo valgio planavimo iki pastangų nereikalaujant ir šaldytuvo tvarkingumo – patobulinti kulinarinę darbo eigą yra lengviau, nei manote.
Daugėjant amatininkų sūrių ir demonstruojant teatrą, jo pirkimas iš paprastos užduoties tapo prabangia patirtimi. Nuo spalvingų ekspozicijų Paryžiaus „Tableaux“, iki labai pritaikytų „Fromaje“ Madride ir į šventovę primenančio „Maison Morand“ Dubajuje – kiekviena iš šių įstaigų susikerta su dizainu, kad sūris taptų kultiniu. Be to, kiekvienas randa būdą, kaip suteikti maisto meistriškumo matomumą, o gaminiui skiriamas dėmesys.
Sourdough yra rimtas verslas. Norint auginti raugo užkandį, reikia intuicijos, kantrybės ir noro priimti nenuspėjamumą. Čia jums padės „Goldie by Sourhouse™“ – patogus ir minimaliai invazinis stalviršio prietaisas, skirtas pašildyti arba atšaldyti raugo užkandį, kuris patenkina esminį poreikį nuosekliai išlaikyti starterį aktyvų ir sveiką. Dėl nuoseklios fermentacijos susidaro tinkamas skonis, o dabar tai pasiekti daug lengviau.
San Miguel de Allende, Meksika – UNESCO pasaulio paveldo miestas, pilnas spalvingos kolonijinės architektūros – gyvena Tequila Casa Dragones, nedidelės partijos gamintoja, žinoma dėl itin aukštos kokybės tekilos gurkšnojimo. Atgaivinta prekės ženklo erdvė „La Casa Dragones“ neseniai buvo apdovanota prestižiniu „Créateurs Design Award“ ir „LIV Hospitality Design Awards“ apdovanojimu, nes bendradarbiavo daugiadisciplininė dizaino studija Meyer Davis, pirmaujanti dizaino kuratorė Ana Elena Mallet ir meistras kuratorius Raulis Cabra.
Kaip tik šią gegužę „Michelin“ pripažinta virtuvės šefė Elena Reygadas, be kita ko, buvo paminėta kaip viena geriausių Meksikos kulinarijos talentų, įskaitant įvairius apdovanojimus ir bendradarbiavimą su R+D.Lab. Kartu kūrybiniai partneriai rėmėsi bendra vizija dėl kasdienę prabangą išreiškiančių stiklo dirbinių. Gautą „Rosetta“ kolekciją sudaro „Rosetta Sour“, „Rosetta Martini“ ir „Rosetta Acqua“, kiekvienas pagamintas Italijoje iš borosilikatinio stiklo ir suformuotas tradicine pūtimo burna technika.
Skonis yra labai asmeniškas ir labai subjektyvus, atsižvelgiant į skonį ar estetinį pasirinkimą, ir labai skiriasi priklausomai nuo žmogaus patirties. Dėl šios priežasties apdovanojimas už meistriškumą kulinarijos pasaulyje yra unikalus iššūkis ir elastingas gomurys. Norite išplėsti savo asortimentą? Patirkite naujų skonių per James Beard apdovanojimų apdovanojimus ir šventes, 50 geriausių pasaulio restoranų ir 2024 m. „Michelin“ žvaigždutes, taip pat kai kuriuos „Pink Lady Food Photography Awards“ apdovanojimus. Visiems yra šiek tiek ko nors.
Klimato kaita yra sunki tema, tačiau menininkė Rose McAdoo diskusiją apie šią egzistencinę krizę daro lengviau virškinamą per savo skanius saldumynus. Nuo torto gaminimo ant ledyno iki skanėstų plakimo būnant jūroje – kiekvienas kūrinys pasakoja istoriją, kuria siekiama perduoti informaciją, kuri gali turėti įtakos veiksmui. Žaismingi receptai ir viltingi desertai – tai nauji mokslo metodai, kaip pasiekti skrandį ir pakeisti mąstymą.
Maisto kvapas, skonis ir net tekstūra, regis, gali pakurstyti mūsų vaizduotę, kai vasara sukelia saldžiausias asociacijas. O kai kuriems – dar mielesni prisiminimai. Šis kūrinys sumaišo asmenines natas iš Girard’o romantikos paraščių su maistu ir receptu, kuris yra vienodai gaivus ir nostalgiškas. Atogrąžų vaisiai užima pagrindinę vietą šiame skanaus paruošto deserto recepte.
Vieni mano, kad egzotiškas maistas yra tas, kuris pristato virtuvę gryniausia forma, o kiti mėgaujasi sintezės naujumu. Jei vertinate abu būdus, Rokusho, naujausia kulinarijos sensacija, pasiekusi Los Andželą, siūlo meniu su mėgstama japonų klasika ir išradingais naujais patiekalais, pritaikytais vietos skoniui. „Michelin“ žvaigždute įvertintų šefų nuomone, tai jausminga patirtis, kurios verta laukti.
Maistas visada buvo meninių eksperimentų drobė ir emocinės išraiškos kanalas. Tačiau pastaraisiais metais jis tapo daug labiau įprastas, šiek tiek labiau prieinamas ir vis labiau traukia profesionalus, norinčius pereiti iš kitų sričių. Kultūriniai pokyčiai atspindi smalsų vartotojų bazę, kuri mėgsta vizualiai įspūdingą maistą. Vykstant šioms didėjančioms tendencijoms, tortų menininkės Alison Dunlop iš ARD Bakery ir Amy Yip iš Yip.Studio iš naujo apibrėžia, ką reiškia sukurti puikų saldumyną.
Kulinarijos smalsiems draugams ar šeimos nariams pasiūlyti ką nors skanaus su kažkuo šauniais, kuriuos šeimininkas gali pasilikti, yra nugalėtojas. Nesvarbu, ar perkate ką nors anksti pradėjusį kulinarinį nuotykį, ar tam, kuris turi visas maisto gaminimo priemones, „Design Milk“ TJ Girardas pasidalino 10 modernių dovanų idėjų, kurios pradžiugins bet kurį gurmaną šį atostogų sezoną.
Peržiūrėkite likusią „Design Milk“ metų pabaigos aprėptį čia!