Rožinės gvajavos privalumai
Kadangi šiame vaisiuje gausu būtinų maistinių medžiagų, jis gali padėti mums išlikti sveikiems. Štai rožinės gvajavos pranašumai, kuriuos turite žinoti:
1. Padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį
Ekspertas teigia, kad gvajavoje, kurios 100 gramų yra maždaug 7 gramai skaidulų, yra daugiau netirpių skaidulų, taip pat kitų skaidulų, tokių kaip pektinas. Skaidulos turi pranašumą, nes padeda sumažinti cholesterolio ir MTL (mažo tankio lipoproteinų) kiekį.
2. Stiprina imunitetą
Rožinėje gvajavoje gausu vitamino C, kuris padeda stiprinti imunitetą, skatina sveiką odą ir padeda gydyti žaizdas. 100 gramų gvajavos porcijoje yra maždaug 228 miligramai vitamino C.
3. Apsaugo nuo odos pažeidimų
Jame taip pat gausu beta karotino ir likopeno – dviejų antioksidantų, kurie, kaip žinoma, kovoja su laisvaisiais radikalais organizme, saugantys nuo odos pažeidimų ir senėjimo procesų.
4. Padeda numesti svorio
Dėl didelio skaidulų ir vandens kiekio bei kitų maistinių privalumų rožinė gvajava yra puikus vidurdienio užkandžių pasirinkimas norintiems suvaldyti savo svorį. Pabarsčius ant jo šiek tiek chaat masala, šis sveikas užkandis suteikia puikų, aštrų ir saldų skonį.
5. Reguliuoja kraujospūdį
Rožinėje gvajavoje taip pat yra daug kalio, kuris atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį reguliuojant kraujospūdį ir užtikrinant tinkamą nervų signalų bei raumenų susitraukimų funkcionavimą. Malaysian Journal of Nutrition paskelbtame tyrime nustatyta, kad rožinės gvajavos tyrė padeda sumažinti HFD (didelio riebumo dieta) sukeltų nutukusių žiurkių kūno svorį ir sistolinį kraujospūdį.
6. Naudinga sergant diabetu
Rožinė gvajava dėl gausaus skaidulų ir vandens kiekio yra puikus vaisių pasirinkimas diabetu sergantiems žmonėms. Jis pasižymi žemu glikemijos indeksu (24), o didelis skaidulų kiekis padeda sulėtinti skrandžio ištuštinimą ir padeda išvengti gliukozės kiekio kraujyje šuolių. Dėl to jis yra tinkamas diabetikams.
Balta arba rožinė gvajava: kuri iš jų yra geresnė?
Jei ne rožinės spalvos, turguje nesunkiai rasite baltos gvajavos. Ekspertas teigia, kad abi veislės yra labai maistingos, tačiau yra tam tikrų skirtumų tarp jų maistinių savybių. Rožinės gvajavos yra žinomos dėl didesnio vitamino C kiekio ir daugiau antioksidantų. Baltosios gvajavos vis dar yra geras vitamino C ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Taip, yra tam tikrų skirtumų, tačiau maistiniai nėra esminiai ir abi rūšys gali būti sveikos mitybos dalis. Pasirinkimas tarp jų turėtų priklausyti nuo jūsų asmeninio skonio ir kulinarinių pageidavimų.
Jūs galite reguliariai valgyti rausvą gvajavą kaip subalansuotos mitybos dalį, tačiau, kaip ir su bet kokiu maistu, svarbiausia yra saikas. Rožinių gvajavų valgymas kasdien arba kelis kartus per savaitę gali būti sveikos mitybos dalis, jei taip pat valgote įvairių kitų vaisių ir daržovių, kad užtikrintumėte visapusišką maistinių medžiagų suvartojimą.
Įrašas Rožinė gvajava: 6 šio diabetui palankaus vaisiaus nauda sveikatai appeared first on Healthshots.