Pesto dažnai derinamas su makaronais. Vaizdo sutikimas: Shutterstock

Pesto gali būti sveikas jūsų patiekalų priedas dėl kelių priežasčių:

1. Jame yra daug maistinių medžiagų turinčių ingredientų

Pesto paprastai yra šviežio baziliko, kuriame gausu vitaminų A ir K, bei mineralų, tokių kaip geležis ir kalcis. Be to, česnakuose yra alicino, junginio, galinčio turėti naudos sveikatai.

2. Gerieji riebalai

Pagrindinis pesto riebalų šaltinis yra aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus ir pušies riešutai. Šie riebalai yra širdžiai naudingi mononesotieji riebalai, galintys prisidėti prie bendros gerovės, teigia ekspertas Health Shots.

3. Antioksidantai

Bazilikas, česnakas ir alyvuogių aliejus turi antioksidantų, kurie gali padėti apsaugoti jūsų ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

4. Sumažintas natrio kiekis

Kai gaminate pesto namuose, galite kontroliuoti įberiamos druskos kiekį, o tai gali būti naudinga tiems, kurie nori sumažinti natrio suvartojimą.

5. Jokių dirbtinių priedų

Naminis pesto leidžia naudoti šviežius ir natūralius ingredientus be priedų ir konservantų, kurie dažnai būna parduotuvių padažuose.

6. Augaliniai baltymai

Pesto gali prisidėti prie jūsų baltymų suvartojimo, ypač jei jis pagamintas iš tokių ingredientų kaip pušies riešutai ar parmezano sūris.

7. Eteriniai aliejai bazilikuose

Bazilikas, pagrindinis pesto ingredientas, turi eterinių aliejų, tokių kaip eugenolis, kuris, kaip žinoma, turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių.

Nors pesto gali būti maistingas pasirinkimas, svarbiausia yra saikas. Pesto kalorijų kiekis gali būti gana didelis dėl alyvuogių aliejaus ir riešutų, todėl svarbu atsižvelgti į porcijų dydį.

Bazilikų pesto yra įprasta pesto rūšis. Vaizdo sutikimas: Shutterstock

Skanūs ir sveiki pesto receptai

Sužinokite, kaip pasigaminti pesto pagal šiuos greitus ir paprastus receptus. Kai kurie iš jų taip pat gali padėti jums pasigaminti pesto be pušies riešutų!

1. Klasikinis bazilikų pesto

Ingredientai

• 2 puodeliai šviežių baziliko lapelių
• 1/2 puodelio pušies riešutų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį

Metodas

Virtuviniame kombaine sumaišykite baziliką, pušies riešutus, česnaką ir parmezano sūrį. Kai procesorius veikia, lėtai supilkite alyvuogių aliejų iki vientisos masės, tada pagardinkite druska ir pipirais.

2. Špinatų ir graikinių riešutų pesto

Ingredientai

• 2 puodeliai šviežių špinatų
• 1/2 puodelio graikinių riešutų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto Pecorino Romano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį

Metodas

Špinatus, graikinius riešutus, česnaką ir Pecorino sutrinkite virtuviniu kombainu, o maišydami pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Galiausiai pagardinkite druska ir pipirais.

3. Saulėje džiovintų pomidorų pesto

Ingredientai

• 1 puodelis saulėje džiovintų pomidorų (rehidratuotų karštame vandenyje)
• 1/2 puodelio migdolų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį

Metodas

Sumaišykite saulėje džiovintus pomidorus, migdolus, česnaką ir parmezaną. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, tada pagardinkite druska ir pipirais.

4. Avokadų ir bazilikų pesto

Ingredientai

• 1 prinokęs avokadas
• 2 puodeliai šviežių baziliko lapelių
• ½ puodelio pušies riešutų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio parmezano sūrio
• ½ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druska ir pipirai, pagal skonį
• Citrinų sultys

Metodas

Sumaišykite prinokusį avokadą, pušies riešutus, šviežius baziliko lapus, česnaką, parmezano sūrį ir šlakelį citrinos sulčių ir sumaišykite, kad gautumėte skanų pesto.

5. Kalendros ir anakardžių pesto

Ingredientai

• 2 puodeliai šviežios kalendros
• 1/2 puodelio anakardžių (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto Monterey Jack sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį

Metodas

Sumaišykite kalendrą, anakardžius, česnaką ir Monterey Jack ir sumaišykite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.

6. Lapinių kopūstų ir moliūgų sėklų pesto

Ingredientai

• 2 puodeliai lapinių kopūstų
• 1/2 puodelio moliūgų sėklų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto Pecorino Romano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį

Metodas

Sumaišykite kopūstus, moliūgų sėklas, česnaką ir Pecorino, tada maišydami įpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei pipirais.

7. Skrudintas raudonųjų pipirų pesto

Ingredientai

• 1 puodelis skrudintų raudonųjų paprikų
• 1/2 puodelio migdolų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį

Metodas

Sumaišykite skrudintus raudonuosius pipirus, migdolus, česnaką ir parmezaną, supilkite alyvuogių aliejų ir pagardinkite druska bei pipirais.

Pesto galima laikyti sandariame inde šaldytuve, bet suvalgykite per keturias ar septynias dienas.

Įrašas Kaip pasigaminti pesto: 7 unikalūs receptai ir kodėl tai sveika tau appeared first on



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -