Pesto gali būti sveikas jūsų patiekalų priedas dėl kelių priežasčių:
1. Jame yra daug maistinių medžiagų turinčių ingredientų
Pesto paprastai yra šviežio baziliko, kuriame gausu vitaminų A ir K, bei mineralų, tokių kaip geležis ir kalcis. Be to, česnakuose yra alicino, junginio, galinčio turėti naudos sveikatai.
2. Gerieji riebalai
Pagrindinis pesto riebalų šaltinis yra aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus ir pušies riešutai. Šie riebalai yra širdžiai naudingi mononesotieji riebalai, galintys prisidėti prie bendros gerovės, teigia ekspertas Health Shots.
3. Antioksidantai
Bazilikas, česnakas ir alyvuogių aliejus turi antioksidantų, kurie gali padėti apsaugoti jūsų ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.
4. Sumažintas natrio kiekis
Kai gaminate pesto namuose, galite kontroliuoti įberiamos druskos kiekį, o tai gali būti naudinga tiems, kurie nori sumažinti natrio suvartojimą.
5. Jokių dirbtinių priedų
Naminis pesto leidžia naudoti šviežius ir natūralius ingredientus be priedų ir konservantų, kurie dažnai būna parduotuvių padažuose.
6. Augaliniai baltymai
Pesto gali prisidėti prie jūsų baltymų suvartojimo, ypač jei jis pagamintas iš tokių ingredientų kaip pušies riešutai ar parmezano sūris.
7. Eteriniai aliejai bazilikuose
Bazilikas, pagrindinis pesto ingredientas, turi eterinių aliejų, tokių kaip eugenolis, kuris, kaip žinoma, turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių.
Nors pesto gali būti maistingas pasirinkimas, svarbiausia yra saikas. Pesto kalorijų kiekis gali būti gana didelis dėl alyvuogių aliejaus ir riešutų, todėl svarbu atsižvelgti į porcijų dydį.
Skanūs ir sveiki pesto receptai
Sužinokite, kaip pasigaminti pesto pagal šiuos greitus ir paprastus receptus. Kai kurie iš jų taip pat gali padėti jums pasigaminti pesto be pušies riešutų!
1. Klasikinis bazilikų pesto
Ingredientai
• 2 puodeliai šviežių baziliko lapelių
• 1/2 puodelio pušies riešutų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį
Metodas
Virtuviniame kombaine sumaišykite baziliką, pušies riešutus, česnaką ir parmezano sūrį. Kai procesorius veikia, lėtai supilkite alyvuogių aliejų iki vientisos masės, tada pagardinkite druska ir pipirais.
2. Špinatų ir graikinių riešutų pesto
Ingredientai
• 2 puodeliai šviežių špinatų
• 1/2 puodelio graikinių riešutų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto Pecorino Romano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį
Metodas
Špinatus, graikinius riešutus, česnaką ir Pecorino sutrinkite virtuviniu kombainu, o maišydami pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Galiausiai pagardinkite druska ir pipirais.
3. Saulėje džiovintų pomidorų pesto
Ingredientai
• 1 puodelis saulėje džiovintų pomidorų (rehidratuotų karštame vandenyje)
• 1/2 puodelio migdolų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį
Metodas
Sumaišykite saulėje džiovintus pomidorus, migdolus, česnaką ir parmezaną. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, tada pagardinkite druska ir pipirais.
4. Avokadų ir bazilikų pesto
Ingredientai
• 1 prinokęs avokadas
• 2 puodeliai šviežių baziliko lapelių
• ½ puodelio pušies riešutų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio parmezano sūrio
• ½ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druska ir pipirai, pagal skonį
• Citrinų sultys
Metodas
Sumaišykite prinokusį avokadą, pušies riešutus, šviežius baziliko lapus, česnaką, parmezano sūrį ir šlakelį citrinos sulčių ir sumaišykite, kad gautumėte skanų pesto.
5. Kalendros ir anakardžių pesto
Ingredientai
• 2 puodeliai šviežios kalendros
• 1/2 puodelio anakardžių (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto Monterey Jack sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį
Metodas
Sumaišykite kalendrą, anakardžius, česnaką ir Monterey Jack ir sumaišykite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
6. Lapinių kopūstų ir moliūgų sėklų pesto
Ingredientai
• 2 puodeliai lapinių kopūstų
• 1/2 puodelio moliūgų sėklų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto Pecorino Romano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį
Metodas
Sumaišykite kopūstus, moliūgų sėklas, česnaką ir Pecorino, tada maišydami įpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei pipirais.
7. Skrudintas raudonųjų pipirų pesto
Ingredientai
• 1 puodelis skrudintų raudonųjų paprikų
• 1/2 puodelio migdolų (skrudintų)
• 2 skiltelės česnako
• 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
• 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
• Druskos ir pipirų pagal skonį
Metodas
Sumaišykite skrudintus raudonuosius pipirus, migdolus, česnaką ir parmezaną, supilkite alyvuogių aliejų ir pagardinkite druska bei pipirais.
Pesto galima laikyti sandariame inde šaldytuve, bet suvalgykite per keturias ar septynias dienas.
Įrašas Kaip pasigaminti pesto: 7 unikalūs receptai ir kodėl tai sveika tau appeared first on