Riešutai padaro Panjiri sveiką ir naudingą! Vaizdo sutikimas: Shutterstock

Kaip pasigaminti Panjiri namuose?

Štai puikus panjiri receptas iš mano mamos virtuvės. Atidžiai sekite instrukcijas ir pajusite skonį!

Ingredientai

• 1 kg desi ghi (geriausi ghi prekės ženklai Indijoje)
• 1 kg malto žalio moong sabut dal
• 1 kg atta
• Pilnas dubuo maltų lapių riešutų, kokoso (supjaustytų gabalėliais arba išdžiovintų), migdolų, anakardžių riešutų
• Pusė kg žagarų (arba daugiau pagal skonį)

Receptas:

1. Pirmiausia paimkite 1 kg desi ghi ir ištirpinkite dideliame puode.

2. Kai ghi ištirps, įpilkite į jį malto žalio moong sabut dal. Galite lengvai įsigyti žemės dal iš rinkos.

3. Virkite ir kepkite dalinį ghi ant mažos ugnies 30–45 minutes, kol jis šiek tiek paruduos ir sumažės neapdorotas kvapas.

4. Kai dalelė paruduos, į mišinį įpilkite 1 kg miltų. Virkite mišinį ant silpnos ugnies dar 30 minučių, kol paruduos.

5. Po kurio laiko į mišinį įpilkite dubenį, pilną maltų lapių riešutų, kokoso ir visų džiovintų vaisių, ir pakepinkite 10-15 minučių. Įsitikinkite, kad visi ingredientai gerai susimaišė.

6. Išjunkite liepsną ir leiskite Panjiri mišiniui atvėsti 15-20 minučių.

7. Dabar į „Panjiri“ įpilkite pusę kg jaggery ir gerai išmaišykite. Įsitikinkite, kad mišinys nėra labai karštas, kai įdėsite drožlių, nes kitaip jis išsilydys ir taps lipnus. Išlaikykite grūdėtą tekstūrą, kad gautumėte tobulą Panjiri.

8. Jūsų panjiri yra paruoštas! Galite perkelti į bet kurį plieninį indą, laikyti visą žiemos atkarpą ir valgyti mažomis porcijomis kasdien.

Kokia yra Panjiri nauda sveikatai?

Žiemą vartojant Panjiri yra keletas naudos sveikatai.

1. Tai imuniteto stiprintuvas

„Panjii“ yra puikus desertas, kuris taip pat yra mitybos galia, atsižvelgiant į sudedamąsias dalis, iš kurių jis gaminamas. Tai puikus imuniteto stiprintuvas žiemą ir gali apsaugoti mus nuo įprastų žiemos negalavimų, tokių kaip peršalimas ar kosulys. Tai kaloringas užkandis, galintis pripildyti energijos kovojant su žiemos nuovargiu.

2. Panjiri tinka nėščiosioms

Panjiri laddoo dažnai skiriamas besilaukiančioms mamoms, nes sveikos sudedamosios dalys užtikrina mitybą nėštumo metu.

Panjiri laddoo yra laikomas tinkamu nėščioms moterims. Vaizdo sutikimas: „Adobe Stock“.

3. Puikiai tinka žindančioms mamoms

Panjiri yra maistingas saldumynas žindančioms mamoms, nes skatina jų motinos pieno tekėjimą ir padeda atgaivinti bendrą jėgą pagimdžius kūdikį. Taip pat idealiai tinka vaikams, kurie žiemą būna aktyvesni ir kuriems reikia daugiau energijos.

4. Naudinga kaulų sveikatai

Senstant mūsų kaulai ir raumenys silpnėja ir praranda kremzles, kurias sunku atgaivinti. Namuose pagamintas Panjiri yra maistingas ir naudingas mūsų kaulams ir sąnariams, nes ghi ir džiovinti vaisiai išlaiko juos riebius ir sveikus.

5. Sveika akims ir smegenims

Atsižvelgdami į sveikus ingredientus, iš kurių gaminamas mūsų naminis Panjiri, galime lengvai padaryti išvadą, kad šis desi mišinys yra sveikas mūsų akims ir smegenims.

Kadangi jame yra daug kalorijų, jį reikia valgyti mažais kiekiais, nes jis yra šiltas.

The post Išbandykite šį ypatingą panjiri receptą su žaliu moong dal žiemai šiluma ir energija appeared first on



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -