Kuo naudingas daržovių sultinys?
Pirmiausia išsiaiškinkime šio universalaus sultinio, kuris pagerina sriubų, troškinių, padažų skonį ir netgi daro stebuklus, naudą sveikatai, kai naudojamas virti grūdus ar minkyti tešlą.
Štai keletas privalumų –
1. Tai gali sustiprinti imuninę sistemą
Daržovių sultinys yra pilnas maistinių medžiagų, todėl jis gali sustiprinti jūsų imuninę sistemą. Tai taip pat gali padėti palengvinti peršalimo ir gripo simptomus, sako ekspertas.
2. Tai gali padėti numesti svorio
Jame gausu skaidulų ir vandens, mažai kalorijų. Taigi, jei jūsų tikslas yra numesti svorio, gerkite daržovių sultinį.
3. Tai naudinga žarnyno sveikatai
Daržovių sultinys gali pagerinti virškinimą, sako Mehra. Jei vargina viduriavimas, galite gerti daržovių sultinį. Tai padeda sumažinti dehidrataciją, kurią sukelia viduriavimas, dėl kurio galite netekti daug kūno skysčių.
4. Tai gali sustiprinti jūsų kaulus
Sultinyje naudojamos daržovės turi kalcio, kuris padeda stiprinti kaulus. Taigi, tai gali padėti išvengti osteoporozės – sveikatos būklės, dėl kurios silpnėja kaulai.
Naminio daržovių sultinio receptas
Sultinys puikiai prisitaiko tik su sauja daržovių. Naudodami šį paprastą, bet naudingą receptą galite mėgautis jo universalumu.
Ingredientai
• 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
• 5 skiltelės susmulkinto česnako
• 2 dideli pjaustyti svogūnai
• 5 morkos
• 150 gramų špinatų
• Pusė moliūgo
Metodas
• Dideliame puode arba greitpuodyje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
• Susmulkintą česnaką, smulkintus svogūnus ir morkas sutrinkite ir palaukite, kol suminkštės. Tai užtruks apie penkias minutes, bet dažnai maišykite.
• Į mišinį įpilkite vandens, tada sumažinkite ugnį, kad užvirtų ant silpnos ugnies, iš dalies uždenkite ir palikite 25 minutes arba tol, kol greitpuodyje pasigirs du švilpukai.
• Filtruokite sultinį per ploną tinklelį sietelį, supilkite jį į karščiui atsparų dubenį arba puodą ir atsisveikinkite su kietosiomis medžiagomis.
• Kai skystas auksas atvės, sudėkite jį į sandarius plastikinius indus arba šaldymo maišelius, kad galėtumėte saugiai laikyti ledinėse šaldytuvo kamerose.
• Iš likusių daržovių išvirkite sriubą arba suminkykite jas į tešlą, kad gautumėte maistingo posūkio.
Kaulų sultinys prieš daržovių sultinį
Atvėsusiais mėnesiais kaulų sultinys, ypač pagamintas iš vištienos, dažniausiai yra mėgstamas dėl turtingesnio maistinių medžiagų kiekio. Vištienos sultinys dažnai yra mažiau kaloringas, daugiausia pagamintas iš vandens ir vištienos kaulų. Kita vertus, daržovių sultinyje gali būti pridėtų ingredientų, tokių kaip daržovės, aliejus ir prieskoniai, todėl gali padidėti jo kalorijų skaičius, sako Mehra. Tačiau daržovių sultinys išlieka puikus pasirinkimas dėl savo įvairios maistinės sudėties. Abu sultiniai prisideda prie hidratacijos ir šilumos žiemos mėnesiais, tačiau pasirinkimas gali priklausyti nuo konkrečių mitybos poreikių ar pageidavimų.
Daržovių sultinys yra paprastas ir gali puikiai nugalėti šaltį.
Įrašas Šaltį išmuškite daržovių sultiniu! Štai paprastas receptas, kuris pasirodė pirmą kartą